Sérülés

2022.07.07. 21:00

Nadal visszalépett a wimbledoni teniszbajnokságtól

A 36 éves spanyol sztár csütörtök este sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem vállalja a játékot az elődöntőben.

A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal hasfalsérülése miatt visszalépett a wimbledoni teniszbajnokságtól.

A 36 éves spanyol sztár csütörtök este sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem vállalja a játékot az elődöntőben.

Úgy fogalmazott: jelen állapotában két mérkőzést nem tudna megnyerni, már csak azért sem, mert nem képes megfelelő sebességgel adogatni, ráadásul nem szeretné megkockáztatni, hogy esetleg két-három hónapot ki kelljen hagynia.

Nadal szerdán ötszettes, 4 óra 20 perces csatában gyűrte le az amerikai Taylor Fritzet, de közben többször is ápolni kellett őt. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszert kapott, miközben a páholyból az édesapja és a húga is hevesen gesztikulálva biztatta arra, hogy adja fel a meccset.

Csütörtökön orvosi vizsgálaton esett át, ennek során megállapították, hogy 7 mm-es szakadás van a hasfalizmában. Ennek ellenére még edzett, de végül kénytelen volt visszalépni. Nadalra három-négy hét kihagyás vár, ám reményei szerint ez nem befolyásolja a versenyprogramját.

Az év első két GS-versenyét megnyerő spanyol klasszis a júniusi Roland Garroson úgy győzött, hogy folyamatosan érzéstelenítő injekciókat kapott a bal lábának idegeibe a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindrómája miatt. Ezután egy különleges rádiófrekvenciás terápián járt Barcelonában, amely révén a lebénított lábidegek nem tudják a fájdalomingert az agyba továbbítani.

A wimbledoni fináléért az angliai torna 2008-as és 2010-es bajnoka Nick Kyrgiosszal csapott volna össze pénteken. Utóbbi játékos így az első ausztrál, aki döntőt játszat a férfiaknál az angol nyílt bajnokságon Mark Philippoussis 2003-as szereplése óta. Ez lesz Kyrgios első fináléja Grand Slam-tornán.

Borítókép: A spanyol Rafael Nadal az amerikai Taylor Fritz ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében 2022. július 6-án. Fotó: MTI/EPA/Kieran Galvin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában