vb-selejtezők

2021.09.02. 12:02

Csapatát bírálta Van Gaal a döntetlen után

A holland labdarúgó-válogatott nem világklasszis – az együttes szövetségi kapitánya, Louis van Gaal szerint, aki a Norvégia vendégeként játszott világbajnoki selejtezőt követően bírálta csapatát.

A 70 éves szakember karrierje során harmadszor irányítja hazája válogatottját, mostani időszakában viszont először ült a kispadon és 1-1-es döntetlennel zárt. Együttese meglátása szerint túl figyelmetlen és formán kívüli volt, míg házigazda riválisuk az oslói találkozón összeszedetten védekezett.

„Ez nehézzé tette a helyzetünket, hiszen ilyenkor rendkívül kreatívnak és labdabiztosnak kell lenni. És mi nem voltunk azok...

Olyan szituációkban vesztettünk labdát, amikor nem hiszem, hogy szükséges lett volna”

- fejtette ki van Gaal.

„Azt gondolhatnánk, hogy a holland válogatott világklasszis, de nem vagyunk azok. Csapatként kell működnünk a pályán, ahogy a norvégok tették ezt, méghozzá kiválóan.”

A holland együttes négy forduló után hét ponttal második helyen áll a G csoportban. Van Gaal együttese szombaton a hozzá hasonlóan hétpontos Montenegrót, majd kedden a nyolc ponttal csoportelső Törökországot fogadja.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik