közös ügy

2019.02.20. 13:21

Liverpool-szurkolók tapsolták a Bayern fanatikusait

A Bayern München szurkolói transzparenssel tiltakoztak a labdarúgó Bajnokok Ligája magas jegyárai ellen csapatuk Liverpool elleni, keddi nyolcaddöntős mérkőzése alatt.

Bayern fans display placards complaining about ticket prices during the UEFA Champions League round of 16, first leg football match between Liverpool and Bayern Munich at Anfield stadium in Liverpool, north-west England on February 19, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A bajor drukkerek által kifeszített, háromsoros molinón a következő felirat volt olvasható:

„Idegenbeli jegy: LFC 48 font, FCB 55 euró. A kapzsiság nem ismer határokat. A húsz bőven elég.”

Az Anfield Road hazai közönsége a feliratot meglátva nagy tapssal jutalmazta a német fanatikusokat, akik utolsó mondatukkal a labdarúgószurkolók szövetségének ajánlására reagáltak: eszerint 20 fontos (7300 forintos) maximális árat kellene bevezetni a nemzetközi kupamérkőzések jegyáraira.

A Premier League klubjai február első felében egyhangúan fogadták el azt a javaslatot, hogy a vendégjegyek árai a következő három szezonban nem emelkednek 30 font (11 ezer forint) fölé, ugyanakkor ez a megállapodás nem érinti a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-összecsapásokat.

A Liverpool-Bayern München találkozó 0-0-s döntetlennel zárult, a visszavágót három hét múlva játsszák Németországban.

Borítókép: Bayern-szurkolók a transzparenssel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában