Krimi

2023.06.23. 16:09

Ezek voltak a magyar pilóták utolsó szavai mielőtt lezuhantak

A Hír TV Radar stábja exkluzív felvételeket szerzett, amelyeken a légiforgalmi irányító és a pilóták utolsó beszélgetése hallatszik.

MW

Forrás: MN.hu

Június 18-án, amikor két magyar rutinos pilóta tengerbe zuhant Svédországban. A propelleres sportrepülő Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra, Arkösund falunál csapódott a vízbe vasárnap - írja a Metropol.

A roncsot és utasait – két 40 és 50 év közötti magyar állampolgárt, Dánielt és Gábort – hétfőn reggel találták meg búvárok és helikopterek segítségével. Az SVT svéd köztévé hatóságokra hivatkozó jelentése szerint a repülőgép Lengyelországból szállt fel, és a svéd fővárostól északnyugatra fekvő Dala-Järnába tartott, de menet közben megváltoztatta útirányát, és a Stockholmtól 100 kilométerre délnyugatra lévő Skavsta nemzetközi repülőtér irányába tartott.

A Hír TV Radar stábja exkluzív felvételeket szerzett, amelyeken a légiforgalmi irányító és a pilóták utolsó beszélgetése hallatszik. A tragédia napján, 20 óra 2 perckor az alábbi üzenetet küldte a légiirányító a gépnek, de erre már nem jött válasz. 

 

„Elvesztettem önökkel a radarkapcsolatot. Valószínűleg azért, mert túl alacsonyan vannak…”

 

Korábban az alábbi beszélgetés zajlott a pilóták és az irányítók között:

„Kaptunk egy repülésirányító kollégánk barátjától tájékoztatást, hogy az önök eredeti célállomásán az időjárás egyáltalán nem alkalmas a leszállásra, ő azt javasolja, hogy menjenek el máshová!”

„Oké, köszönöm uram!” – ez volt az utolsó válasz Dánieltől és Gábortól, akik rutinos pilótáknak számítottak, rengeteg repülési óra volt mögöttük.

Mindent megpróbáltak, hogy le tudjanak szállni, szörnyű perceket élhettek át... A két áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) két vezetője és a Wizzair légitársaság pilótái voltak.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!