Meglepő

2022.04.09. 06:38

Ezt a 470 éves szót akarja levédetni Meghan Markle

Meghan Markle egy olyan szót akar levédetni és megtenni podcastja címének, amely az 1540-es években jelent meg először az angol nyelvben, és minden ember használja.

Fotó: AFP

Sussex hercegnője szeretné megakadályozni, hogy az archetypes (magyarul: archetípusok) szót bárki más használja, miután úgy döntött, ez lesz podcastja címe. 

 

Markle a múlt hónapban nyújtotta be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál a kérelmet, amely az archetípusok szó használatára vonatkozik. A szó egyébként az ógörögből származik, és az 1540-es években használták először az angol nyelvben.

 

Pontosabban a kérelmet az Archewell Audio nyújtotta be, amely a Harry és Meghan által létrehozott 11 vállalat egyike. Meghan azonban jogi kihívások elé nézhet azon cégekkel szemben, mint például a bőrápoló és tisztítószereket forgalmazó Achetypes, amely már korábban levédette ezt a nevet.

 

Nem ő az első, aki ilyen nyelvi csatába keveredik: az akkor még Posh Spice néven ismert Victoria Beckham 2002-ben megpróbálta megakadályozni, hogy a Peterborough United focicsapat levédesse a magának a Posh becenevet, mivel úgy gondolta, ez a szó kizárólag vele hozható kapcsolatba - írja a life.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!