elképesztő hiszékenység

2021.02.20. 06:50

Anyuka és gyerekek vizeletet ittak a koronavírus ellen, mert hittek egy videónak

Figyeljen oda, tájékozódjon ön is, és ne higgyen el mindent, amit az interneten talál!

Egy anyukát csúnyán megvezettek egy áltudományos kamuvideóval, amit az egyik barátja vagy rokona küldött neki. Nem részletezik, hogy még ezzel is védjék az áldozatot.

Szóval ez az anyuka megnézte a kamuvideót, amiben arról beszéltek roppant tudományosnak tűnő módon, hogy

ha minden reggel megisszuk a saját vizeletünket, az megvéd a koronavírustól, sőt gyógyítja is a betegséget.

Az anyuka annyira meggyőzőnek találta ezt az egyébként nyilvánvaló butaságot, hogy nemcsak ő itta ezután négy napig a saját vizetetét, hanem a gyerekeivel is vizetetet itatott.

Mint mondta, meggyőződése volt, hogy a vakcinák ártanának a családjának, és kifejtette, hogy ő a tradicionális gyógymódokban hisz. A kérdés, vajon mikor számított a vizeletivás gyógymódnak?

Az áldozat védelmében a teljes történetet nem hozták nyilvánosságra, így nem derült ki az sem, hogy négy nap után végül miért álltak le a pisikúrával. Mindenesetre a sztorijuk olyan megdöbbentő volt

és akkora vihart kavart, hogy egészségügyi önkéntesek mentek ki a családhoz, és azóta is elrettentő példaként emlegetik.

Ahogy a mylondon.news cikkében szereplő szakember mondja, a történet világosan felhívja a figyelmet arra, hogy sokan mennyire nem bíznak a hagyományos, hivatalos információs csatornákban, írja a Bors.

Figyeljen oda, tájékozódjon ön is, és ne higgyen el mindent, amit az interneten talál!

Ezek is érdekelhetik