Nagykutas

2017.07.03. 18:30

Vidáman kezdődött a hónap

NAGYKUTAS Jól indult a július Nagykutason, ahol a hónap első napján rendezte meg az önkormányzat a falunapot.

Civil Tudósítónktól

Kellemes idő, jó program, finom étek! Kell-e ennél több egy falunapra?! Nagykutason mindhárom feltétel teljesült. Az időjárásra sem panaszkodhattunk, megfelelő volt a szabadtérre tervezett, minden korosztályt megszólító programokhoz. Fél háromtól kézműves játszóház, és ugrálóvár, majd Nagykutas-Telekes ifjúsági kispályás labdarúgó-mérkőzés várta a látogatókat. 16 órától már a Faluház melletti rendezvénysátorban kezdődtek a fellépések. Elsőként a 15 éves gersekaráti kötélugrók fergeteges és akrobatikus produkcióját csodálhattuk. A pózvai Margaréta Otthon két gondozottja megérdemelten nagy tapsot kapott a vidám, humoros jelenetért. A minőségi néptáncról a Telekesi Csurgóforrás Néptánccsoport gondoskodott.

Lehetett a falunapon kézműveskedni is Fotó: Maróti Károly

A Lakhegyi daloskör, a Telekesi Dalkör, az Alibánfai Lila-akác Dalkör, és természetesen a Nagykutasi Népdalkör előadásai biztosították a jó hangulatot, többször dalra fakasztva a hallgatóságot is. Szívesen nosztalgiáztunk az andrásfai Várady Jánosné Hajnit hallgatva, aki régi slágereket énekelt. Fergeteges hangulat fogadta Dömötör Balázs és Dominika, majd a Dred & Doris párosokat. Közben egészségmegőrző tanácsadás és finom ételek várták a látogatókat és a fellépőket.

Marótiné Diószegi Erzsébet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!