Nagykanizsa

2017.06.07. 14:25

Felfedezték Erdélyt - A kanizsai diákok beszámolót is írtak az élményeikről

NAGYKANIZSA - A Rozgonyi-iskola 52 hetedik osztályos tanulója a Határtalanul! program keretében Erdély nevezetességeivel ismerkedtek meg.

Benedek Bálint

Az ismeretszerzés két előkészítő órával még az iskolában megkezdődött. Az utazás, egy a szó valódi értelmében vett tanulmányi kirándulás volt.

A tudatosságot segítette egy erre a célra készített munkafüzet, melyben a fiatalok élményeikről számoltak be. De készítettek riportot egy kolozsvári diákkal és fogalmazást írhattak az úti élményeikről. Ezekből akadt bőven, hiszen számos kulturális és természeti látványosság is várta a diákokat.

Az időjárás nem mindig fogadta kegyeibe a csapatot, de még a szakadó eső sem tántoríthatta el a fiatalokat attól, hogy felfedezzék a bihari földvárat és Nagyváradot. De megtekinthették a tordai sóbányát, a Sebes-Körös szurdokvölgyét Vársonkolyosnál, a Tordai-hasadékot, a Rozsda-szakadékot vagy a Székelykő pompás tömbjét a torockószentgyörgyi várból.

Meghódították a hegyeket is Erdélyben
Fotó: Rozgonyi-iskola

A tanulók a természeti csodák mellett látogatást tettek a torockói Kis Szent Teréz Gyermekotthonban és a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, s megnézték a nagyszalontai Arany János Múzeumot a Csonkatoronyban és a Kazinczy-emlékszobát Érsemjénben.

Érdekes népviseleti bemutatót láthattak Kalotaszentkirályon, majd Kalotaszeg két csodálatos temploma Magyarvalkón és Körösfőn örök élményt jelentett. A hazaérkezés utáni értékelő foglalkozás után a hetedikesek bemutatót tartanak a fiatalabb társaiknak, akik az iskola tervei szerint egy év múlva Kárpátalját fogják célba venni egy Határtalan! ugrással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!