Nagykanizsa

2017.04.04. 15:04

Szövegértésből és idegen nyelvekből versenyeztek Nagykanizsán

Kedden egy megyei, illetve két városi szintű tanulmányi verseny eredményhirdetésére került sor a Kőrősi-Péterfy-iskolában. A néhány héttel ezelőtt rendezett megyei szövegértő versenyre közel 250 diák jelentkezett.

Pásztor András

– A megyei szövegértő versenyre jól felkészült diákok érkeztek, több évfolyamon is csak fél ponton múlt a végső sorrend kialakulása – árulta el a szervező Passáné Bolf Mária.

A megyei szövegértő versenyen a második évfolyamosok között Töreki Olivér (Zrínyi-Bolyai) végzett az élen. A harmadik osztályosok mezőnyében Csikos Boglárka (Miklósfa) szerepelt a legjobban. A negyedik évfolyamosok közül Goldfinger Blanka (Petőfi-Dózsa) szerezte meg az első helyezést. Az ötödikesek mezőnyében Pál Júlia (Kőrösi-Péterfy) végzett az élen. A hatodikos évfolyamon Vékási Flóra (Hevesi) nyert. A hetedik osztályosok között Ladányi Lúcia (Batthyány) bizonyult a legjobbnak. A nyolcadik osztályosok versenyét pedig Rodek Adél (Tótszerdahely) nyerte meg.

A tegnapi napon a hagyományteremtő szándékkal életre hívott városi idegen nyelvi verseny eredményhirdetésére is sor került. A végeredmény az írásbeli, majd szóbeli fordulót követően alakult ki.

Magyar Ferenctől, a kanizsai tankerület igazgatójától a második osztályos Töreki Olivér veszi át az első helyért járó  jutalmat

– Az idegen nyelvi verseny ötletével a Nagykanizsai Német Kisebbségi Önkormányzat kereste meg intézményünket, hiszen a középiskolások körében már több éve rendeznek hasonló megmérettetést – mondta Heckenast Márta, német szakos tanár, a verseny egyik szervezője.

Angol nyelvből az ötödikes évfolyamon Kovács Barnabás (Kőrösi-Péterfy) győzedelmeskedett. A hatodikasok közül Kovács Kinga (Zrínyi-Bolyai) bizonyult a legjobbnak. A hetedikesek versenyét Domján Eszter Lúcia (Batthyány) nyerte meg. A nyolcadikas évfolyamosok között Silló Kinga (Batthány) végzett az első helyen.

Német nyelvből az ötödikesek közül Salamon Szonja (Kőrősi-Péterfy) nyert. A hatodikas évfolyamon Szemlics Cintia (Batthyány) bizonyult a legjobbnak. A hetedikesek versenyét Pataki Levente (Piarista) nyerte. A nyolcadikas évfolyamon pedig Maurer Kristóf (Zrínyi-Bolyai) végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!