Nagykanizsa

2017.02.08. 14:22

Szerelmesek Kalandtúrája: a dél-zalai városban egy hónapon át tart a Valentin-nap

Nagykanizsa – Nem a Valentin-nappal szembehelyezkedve, sőt, egy kicsit inkább annak már bejáratott hagyományára építve egy hónapon át tartó programot rendeznek a dél-zalai városban a szerelmespároknak.

Horváth-Balogh Attila

A Szerelmes Kalandtúrát először a Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontja szervezte meg, ez adta a mintát az ország valamennyi hasonló rendezvénysorozatához. Zalában Keszthelyen került sor először a programra, idén pedig Nagykanizsán is várják a házas- és szerelmespárokat.

A programsorozat keretében február 19-én, az este 6-kor kezdődő szerelmesek miséjén a párok hálát adhatnak, és áldást kérhetnek házasságukra, szerelmükre
Fotó: Szakony Attila

– Arra szeretnénk felhívni a február 14. és március 14. között megrendezendő Szerelmes Kalandtúra keretében a figyelmet, hogy a házassággal a nagy nap után is törődni kell – bocsátotta előre Baloghné Békési Beáta, a sorozat egyik szervezője, aki férjével, Balogh Andrással hozta el Kanizsára a kalandtúrát. – Sajnos, ez sokak számára nem nyilvánvaló, sőt, az emberek egy része úgy gondolja, épp az a baj, ha a házasságok nem működnek maguktól. Pedig egy házasság akkor lehet tartós, ha a felek folyamatosan kifejezik egymás felé a szeretetüket, a ragaszkodásukat, s újra, meg újra szánnak időt egymásra. Azt reméljük, hogy a Szerelmes Kalandtúra egy hónapon át tartó változatos feladataival magasabb hőfokra tudjuk állítani a résztvevő párok kapcsolatát, és segíthetünk nekik megvédeni a szeretetet a hétköznapok szürkeségével szemben.

Baloghné Békési Beáta

Baloghné Békési Beáta elmondta: az egy hónap alatt 9 feladatból legalább hatot kell teljesíteniük a pároknak és ezt leigazoltatniuk kalandtúrás útlevelükben ahhoz, hogy gyertyafényes vacsorát, erdészházi vadromantikát, vagy 2 napos zalakarosi wellnesst nyerhessenek. Útlevél kérhető a Tourinform irodában, a mozi pénztárában, a könyvtárban és a Szent József Plébánián.

– A több helyszínen teljesíthető feladatok az ifjú pároknak ötletet adhatnak, a kisgyerekeseknek a szerelem frissességét nyújthatják, a kirepülő gyerekes párokat emlékeztethetik legszebb éveikre, az időseknek pedig elhozhatják kapcsolatuk reneszánszát – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!