Nagykanizsa

2017.01.30. 15:53

Földmunkagépet vásárolt a városüzemeltető cég Nagykanizsán

A közelmúltban kotró-rakodó földmunkagéppel bővült a városüzemeltető társaság gépparkja. A január elején beszerzett járművet leginkább a kátyúzások és tereprendezések során tudják használni.

Pásztor András

Fitos István, a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: az Írországból behozott, 5 éves földmunkagépet 11.5 millió forintért vásárolta meg társaságuk.

– Azért döntöttünk egy saját földmunkagép beszerzéséről, mert sok olyan feladatot végzünk városszerte, melyekhez elengedhetetlen egy ilyen jármű – magyarázta a vezérigazgató, aki hozzátette: korábban bérelni voltak kénytelenek a hasonló gépet, amelynek költségei – éves szinten –  több millió forintot jelentett. – Reményeink szerint amellett, hogy csökkenek a költségeink, lényegesen több feladatot tudunk elvégezni a saját munkagépünkkel.

Kutasi Tibor gépkezelő éppen a jármű kerekeit ellenőrzi

A járművet egyébként már munkába is állították, az elmúlt hetekben hótolásnál, tereprendezésnél is nagy hasznát vették a kotró-rakodó gépnek.

– A tervek között szerepel, hogy tavasszal a városi úthálózat kátyúzásakor is bevetjük munkagépet, ami egyben azt is jelenti, hogy lényegesen kevesebb munkát kell alvállalkozóknak kiadni – említette a vezérigazgató, aki jelezte: a városüzemeltető társaság munkatársai közt több olyan szakember is van, aki rendelkezik az ilyen gépekhez szükséges kezelői engedéllyel.

A rakodó járműnek addig egy műszaki karbantartáson is át kell esni, hogy tavasszal ismét munkába állhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!