Nagykanizsa

2016.10.04. 13:35

Ízületkímélő versenyek - Sportnapot tartottak az időseknek

Nagykanizsa – Az idősekért ünnepi hét keretében a Batthyány-gimnázium tornatermében tartották az ősz halántékúak sportnapját.

Benedek Bálint

Rendkívül motivált, jókedvű és lelkes idősek töltötték meg a termet. Ezúttal tizenhat ötfős csapat küzdött az ügyességi sorversenyben, a kosárra dobásban, az asztaliteniszben és ült asztalokhoz még sakkban. A programokat szervező, Egyesített Szociális Intézmény játékos feladatok kialakításánál igyekezett ízületkímélőket választani, s a résztvevőket bemelegítés várta.

Balogh László a házigazda gimnázium igazgatója megnyitójában kiemelte: látja az idősek szemében azt a csillogást, ami mozgásra és tenni akarásra sarkallja őket, s örül annak, hogy a városban ennyi fitt, mozgást kedvelő nyugdíjas él.

– Egyre népszerűbb az idősek sportnapja, olyan lelkesek a nagyszülők, hogy az unokáik és a fiatalok is példát vehetnének róluk – fogalmazott Horváthné Hegyi Erzsébet a Palini-iskola testnevelője, segítő. – Mindig olyan ügyességi feladatokat gyűjtünk csokorba, melyeket könnyedén, vidáman és mindenféle megterhelés nélkül elvégezhetnek.

A viadalon Tábori Mártonné Angella 85 évesen, míg Tucsek József 80 évesen vállalta, hogy segít a csapatának. A legnépesebb együttes címet a Mol Bányász érdemelte ki, akik több csapatban összesen ötven nyugdíjassal neveztek.

A sorversenyben a Kanizsa Trend nyert, a nőknél kosárra dobásban Szegletes Gáborné, a férfiaknál Tóth Ferenc végzett az élen. Asztaliteniszben a hölgyeknél Tóth Tiborné, a férfiaknál pedig Horváth István győzött. Sakkban kizárólag a férfiak indultak, itt Szilárd Imre örülhetett.

Ezek is érdekelhetik