Nagykanizsa

2016.10.12. 14:43

A Bolyai-iskola tanulóira érdekes programok várnak

Nagykanizsa – A matematikaversennyel elkezdődött szerdán a Bolyai Hét eseménysorozat, a matematikusról elnevezett tagintézményben.

Szabó Zsófia

Mozgalmas napok előtt állnak a Bolyais-diákok. Ugyanis az elkövetkezendő héten a sport, a művészet és a tudományok köré épülő programok szórakoztatják őket.

– Ötödik alkalommal rendezzük meg a Bolyai-hetet, melyet ezúttal pályaválasztási útmutatóval színesítünk – árulta el Horváth Júlia Éva, tagintézményvezető- helyettes.

Az idei Bolyai-hét a jubileum jegyében telik, mivel az intézmény huszonöt éve vette fel a 19.században élt matematikus, Bolyai János nevét.

Horváth Júlia Éva, tagintézményvezető-helyettes elmondta: a HSMK-ban jövő pénteken tartandó gálán ezt is megünneplik. Ekkor tartják a matematikaverseny eredményhirdetését. A megmérettetésen mintegy százhúsz diák vett részt – harmadik osztálytól a nyolcadikig – a kanizsai-, és a környékbeli iskolákból.

A számok rangadóját csütörtökön pályaválasztási tanácsadó követi. A rendőri hivatástól a tűzoltókon át többféle szakmával ismerkedhetnek meg a nebulók, akik szombaton történelmi sétán vehetnek részt, jövő héten pedig sportvetélkedőkön, kísérleteken és múzeumlátogatásokon.

Az iskola tanulói közül a nyolcadik osztályos Bazsó Brigitta a művészeti napot várja legjobban.

– Kipróbálhatjuk az agyagozást – így az ifjú hölgy. – Emellett más kézműves programokon is ügyeskedhetünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!