Nagykanizsa

2016.09.02. 13:06

Már méltó Thúryhoz Nagykanizsa

Korábban több olvasónk is jelezte, hogy a Thúry téren található Thúry György szobor posztamensére ráférne a felújítás, illetve, hogy a szobor környezete is rendezetlen.

Pásztor András

Miután lapunk a szobor méltatlan állapotáról cikket közölt, az önkormányzat elkezdte a terület rendezését.Mint megtudtuk: a feladattal megbízott szakember a posztamens mészkőlapjait újracsiszolta, a feliratot pedig újrafestette, illetve a szobor előtti töredezett – 30 éves – műkőburkolatot is kijavította.

A kivitelezést végző Kuzma Róbert (balról) munkáját, Tóth Nándor alpolgármester és Bíró Tamás, a hivatal beruházási ügyintézője is szemügyre vette a tegnapi műszaki átadáson  Fotó: Gergely Szilárd

Az önkormányzat két idős fát is kivágatott, amelyek esetében fennállt annak a lehetősége, hogy a szoborra dőlnek. A város körülbelül egymillió forintot költött a szobor és környezete rendbetételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!