Nagykanizsa

2016.05.13. 16:02

Mutassa meg kertjét - Főzőversenyt és sakkbajnokságot is tartanak

Nagykanizsa - Május 20-ig lehet nevezni a legszebb konyhakertek versenyére, amit negyedik alkalommal tartanak meg.

Benedek Bálint

Többek között erről az eseményről tartott sajtótájékoztatót pénteken a hivatalban dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó és Tóth Nándor alpolgármester.

– A legszebb konyhakertek versenyére eddig jórészt intézmények és szervezetek jelentkeztek, de a jövő héten, péntekig a magánszemélyek nevezését is várjuk – mondta Tóth Nándor. – A változékony, csapadékos és talajmenti fagyokkal kísért időjárás sokak kedvét elvehette.

Azonban az alpolgármester biztatott minden nagykanizsait, hogy nevezzen, ugyanis a korábbi években az országos viadalon remekül szerepeltek. Az első kertszemlék várhatóan május végén, június elején elkezdőnek.

Tóth Nándor ezen kívül egy új kezdeményezésre hívta fel a figyelmet. Május 25-én a Csónakázó-tó partján, a Zöld tábor területén ismét megrendezik az idősek korábban nagysikerű majálisát, melynek keretében ezúttal a legjobb szenior szakács címre lehet pályázni.

– A gasztronómiának jelentős hagyományai vannak már a városban, elég csak a dödölle fesztiválra gondolni - vette át a szót, dr. Szabados Gyula. – A főzőversenyre minden 60 év feletti kanizsai lakost várunk, aki otthonosan mozog a tűzhely mellett.

Az idősek agytekervényeit pedig az országos egyéni szenior sakkbajnokság mozgatja majd át, aminek az elődöntőjét szombaton 9 órától rendezik meg a Bagonyai Attila Sakk Klubban. Ugyanezen a helyen mutatják be a három civil sportszervezet elnöki tisztét is ellátó Kis János legújabb, Királyok, királynők, örök barátságok avagy az ötkarika és a sakk csodálatos világa című könyvét.

Ezek is érdekelhetik