Nagykanizsa

2015.12.21. 13:52

Így szépül Nagykanizsa belvárosa

Nagykanizsa – Elkészült a belváros-rehabilitáció második, a Fő utca Sabján Gyula utcától a Jézus Szíve-templomig tartó, mintegy 522 méter hosszú szakasza.

Pásztor András

Ezt a szakaszt avatta fel Dénes Sándor polgármester, Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő, államtitkár és Szabadics Attila, a kivitelező cég képviselője.

– Sokaknak tartozunk hálával, még az égieknek is, hiszen a kivitelezésre alig négy hónap állt rendelkezésre, s ha nem lett volna ilyen szép télelő, akkor sokkal nehezebb lett volna befejezni a projektet – mondta hétfőn Dénes Sándor polgármester, aki emlékeztetett: a beruházás eredményeként a Fő utca járműforgalma ugyan kétszer egy sávra szűkült, ugyanakkor nagyobb terület lesz a gyalogosoknak, illetve a belvárosi vendéglátóegységek teraszainak. Ezután a kerékpárosok is használhatják a Fő utat, melynek mindkét oldalán bicikliút húzódik. A Fő út mindkét oldalán új és energiatakarékos LED-es világítótesteket rendszeresítettek. Arról nem is beszélve, hogy a felszín alatt is megújult minden, a víz- és szennyvízvezetékeket is kicserélték.

A 725 millió forintos projekt keretében nem csak a Fő utca újult meg, az Eötvös téren egy többgenerációs családi park létesült, nagy játszótérrel, szabadtéri kondigépekkel, ivókúttal, köztéri bútorokkal. Emellett a Járási Hivatal előtti tér is megszépült, a terület új burkolatot kapott. A projekt keretében több belvárosi üzlet is megújult.

Cseresnyés Péter államtitkár is a szoros határidőt emelte ki. Mint mondta: a beruházásnak akadtak ellendrukkerei is, akik azt szerették volna, ha az önkormányzat belebukik a projektbe, ám a város vezetése mindvégig erősen hitt a megvalósításban.

– A munkálatok persze sok kellemetlenséggel is jártak, de aki most látja a Fő utcát, az biztosan úgy gondolja, hogy megérte kitartani – fogalmazott az államtitkár, aki hozzátette: Kanizsa eddig is az ország egyik legszebb belvárosával rendelkezett, de ez most vitathatatlanná vált.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a projektben részt vevők végigsétáltak a felújított útszakaszon, amit déltől a forgalom számára is megnyitottak.

Mint megtudtuk: a Fő utca felső templomtól Hunyadi utcáig tartó, pár száz méteres szakaszát tisztán önkormányzati forrásból fejezik be, tavaszra várhatóan ez is elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!