Nagykanizsa

2015.10.28. 15:20

Szeniorok iskolája Nagykanizsán

Nagykanizsa – Közösségi szolgálatos diákoktól tanulhatnak informatikát, angol és német nyelvet az önkormányzat és az Idősügyi Tanács jóvoltából az idősek.

Benedek Bálint

A Szeniorok iskolája elnevezésű kezdeményezés résztvevőinek a Medgyaszay Házban tartottak tanévnyitó ünnepségét. Karádi Ferenc alpolgármester köszöntőjében szólt a kezdetekről, amikor két gimnázium és az Idősügyi Tanács megállapodott abban, hogy a felgyorsult világban bizony, az idősek számára is elengedhetetlen az informatika, így alapfokon fiataloktól sajátíthatták el a számítógépek és a világháló használatát.

– Az őszi program alkalmával pedig továbbléptek, hiszen idegen nyelvekkel is megismerkedhetnek – tette hozzá az alpolgármester. – A tanfolyamok alkalmával a két generáció együtt fejlődhet.

Az idősek iskoláját koordináló dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó elmondta: a képzésekre 252 szenior jelentkezett, mely rekord létszámot jelent. A kezdetektől partner a Batthyány- és a Mező-gimnázium, valamint a Halis-könyvtár. A diákoknak is megéri a részvétel, hiszen amellett, hogy újabb élményekkel gazdagodnak, a kötelezően előírt 50 órából 42-t teljesítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!