Nagykanizsa

2015.01.12. 17:54

Liberális demokrácia, civil véleményekkel

Nagykanizsa – Idén is többször szervez lakossági fórumot a Kanizsai Demokrata Klub – hangzott el a szerveződés hétfői sajtótájékoztatóján.

Rajki Zsófia

A kanizsai demokraták képviseletében Böröcz Zoltán elmondta: az eszmecserék témáját elsősorban a civilek és a demokratikus pártok közti kapcsolat elemzése adja.

– Nem célunk, hogy kormányellenes vitákat generáljunk. A liberális demokrácia megteremtésén dolgozunk, aminek alapja az állampolgárok véleményének, javaslatainak ismerete – fogalmazott Böröcz Zoltán, hozzátéve: rendezvényeinkre azokat a civileket várják, akik az „európaiság" mellett elkötelezett pártok, mozgalmak tagjaiként vesznek részt a mindennapokban. Példaként említette a kormányzati intézkedések elleni tüntetéseket.

– Ezek arra is képesek, hogy alvó erőket vigyenek az utcára. Szükség is van erre, hisz a rendszer lassan a diktatúra felé tolódik – fogalmazott.

Böröcz Zoltán elmondta: szervezetük tagjai kanizsai közéleti és politikai körökben ismertek, de nem nevezett meg senkit, mert szerinte sokan egyből pártokhoz kötnék őket. A Kanizsai Demokrata Klub első összejövetelére január 22-én 18 órától kerül sor a Honvéd Kaszinóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!