Nagykanizsa

2014.12.14. 17:03

Mosoly az arcokon - Idén is megajándékozták a beteg gyerekeket

Nagykanizsa – Mézeskalács, könyv és gyümölcs. Már hagyomány, hogy a Nagykanizsa és Vonzáskörzete Sérült Gyermekeiért Alapítvány karácsony előtt a krónikus betegségben szenvedő gyermekeket ajándékoz meg. A Kórházkápolnában vasárnap rövid műsorral is kedveskedtek a családoknak.

Benedek Bálint

Csillogó szemű, mosolygós gyermekek töltötték meg a padsorokat, akiket lenyűgözött a hatalmas karácsonyfa, s az alatta tornyosuló ajándékok. Az alapítvány kuratóriumi tagja, dr. Baranyi Enikő elmondta: először 24 évvel ezelőtt lepték meg a kórház krónikus betegséggel küszködő fiataljait, s mára egyre több támogató járul hozzá az ajándékok beszerzéséhez.

Dr. Baranyi Enikő az alapítvány nevében számos ajándékot adott át a krónikus beteg gyerekeknek többek között a három testvér: Kovács Vanda (balról), Kovács Kornél és Kovács Alex örült a csomagnak (Fotó: Gergely Szilárd)

Ezúttal 110 vese, légúti, ideggyógyászati és daganatos megbetegedéssel kezelt gyermek kapott értékes könyveket, némi édességet és sok gyümölcsöt. A Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója, dr. Brünner Szilveszter főigazgatója reméli, hogy a gyermekek számára az ünnepvárás az egészségről és békéről szól majd, s a betegségek a háttérbe szorulnak. A családokat, dr. Imre Károly református presbiter köszöntötte, aki egy tanulságos történetet mesélt el, majd közös énekléssel és az ajándékok kiosztásával zárult az ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!