Nagykanizsa

2014.12.20. 18:44

Elismerések a 13. Nemzetiségi Napon

Nagykanizsa - Idén Nagykanizsa adott otthont a 13. Nemzetiségi Napnak, amelyet a Honvéd Kaszinóban ünnepelt meg szombaton a német, horvát és roma nemzetiség.

Ziegler Anita

A jeles eseményen többek között Dénes Sándor polgármester, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnök helyettese, valamint Vajda László, a Zala Megyei Közgyűlés Nemzetiségi Bizottságának elnöke mondott köszöntőt. Beszédükben hangsúlyozták, a Magyarországon élő nemzetiségek legfőbb feladata nyelvük és kultúrájuk őrzése, ápolása, valamint az összetartozás érzésének erősítése. A beszédeket követően a német, horvát és roma nemzetiségek kiemelkedő képviselőit külön köszöntötték, így Beke Miklósné pedagógus, Tánczos Laura a Veseli Zbor Szepetneki Horvát Kórus képviselőjeként, Orsós Vendel az Európai Unió Roma Ifjúságáért elnöke, valamint Szabó Károlyné, Pölöskefő Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke részesült elismerésben.

A színpadon a Nagykanizsai Tambura zenekar (Fotó: Szakony Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!