Nagykanizsa

2014.10.13. 17:15

Megújultak Nagykanizsa játszóterei

Nagykanizsa – A fogyasztóvédelem előírásainak megfelelően megújultak a dél-zalai város játszóterei. Még az úgynevezett „uniós” játékokhoz is hozzá kellett nyúlni, „köszönhetően” a szinte évente változó szabályozásnak.

Horváth-Balogh Attila

A részletekről Kálovics Andrea, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. városgondnoka számolt be. Mint elmondta: a fogyasztóvédelem előírta az általa feltárt hiányosságok pótlását, illetve az új szabványoknak nem megfelelő játékelemek szabványosítását.

Még a legmodernebb uniós játszóterekhez is hozzá kellett nyúlni, ugyanis az uniós szabványok évről évre változnak. Fotó: Archív/szakony Attila

– Most végeztünk a munkálatokkal, aminek köszönhetően 29 játszótéren több, mint 120 olyan játékszer található, melyekkel immáron teljes biztonságban játszhatnak a gyerekek – bocsátotta előre Kálovics Andrea. – Volt olyan játszótér, ahol csupán egyetlenegy lépcsőfokot kellett odébb helyeznünk két centiméterrel, vagy a rugós állatfigurák kapaszkodóját kellett kicserélnünk, mert vastagabb volt, mint amit a legfrissebb szabvány meghatározott. De volt olyan játékszer is, amit kompletten át kellett alakíttatnunk, tehát jelentős részeket leszerelni belőle, no meg olyan is, amit egyáltalán nem lehetett szabványosítani, az ilyeneket kénytelenek voltunk elbontani. Maradt néhány helyszín, ahol a hinták alatt még mindig csak a fű az ütéscsillapító felület, ezek esetében a felújítást jövőre fejezzük be. A program keretében 8 helyen 15 új játékszert is telepítettünk a gyerekek legnagyobb örömére.

Kálovics Andrea elárulta: a munkálatokat a Via Kanizsa saját költségvetéséből, illetve az önkormányzat e célra nyújtott 10 millió forintos támogatásából finanszírozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!