Nagykanizsa

2014.10.15. 15:26

A fehér bot napja Nagykanizsán

Nagykanizsa - A látássérültek nehéz helyzetére hívták fel a figyelmet szerdán a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete által szervezett ünnepségen.

 

Több mint száz, látásában akadályozott ember érkezett a megyéből az eseménynek otthont adó Honvéd Kaszinóba. Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Rávilágított: a látássérültek több odafigyelést és törődést érdemelnek egészséges embertársaiktól. Molnár Béla, a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének elnöke a szervezet elmúlt esztendejét értékelte. „Több, sorstársainkat segítő szervezettel sikerült szorosabbra fűznünk a kapcsolatot", fogalmazott. Utalt arra, hogy az ünnepségen részt vett Steiermarki Vakok és Gyengénlátók Szövetségével jó kapcsolatra törekszenek. Könczöl Csaba, a Zala Megyei Kormányablak Nagykanizsai Kirendeltségének vezetője a látássérültek által igényelhető állami támogatásokról szólt.

Bemutatták a lámpával felszerelt nagyítót, az aláíró-keretet, ami megkönnyítheti a mindennapi ügyintézését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!