Nagykanizsa

2014.09.24. 16:00

Hivatásuk az életük - Arany-, gyémánt és vasdiplomásokat köszöntöttek Nagykanizsán

Nagykanizsa - Pályakezdőket, illetve arany-, gyémánt- és vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szerdán a Medgyaszay Ház dísztermében.

Pásztor András

A szerdai ünnepség tulajdonképpen egyfajta tisztelgés volt azok előtt, akik a gyerekek tudását gyarapítják, erkölcseit csiszolják, tisztességes, becsületes, ismeretekben gazdag embert nevelnek belőlük. Erra hívta fel a figyelmet Tomity Mária, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nagykanizsai Tankerületének igazgatója is, aki úgy fogalmazott: a pedagógus hivatás olykor kudarcokkal, de sok sikerrel is kecsegtet.

 

A köszöntőt követően a friss diplomás pedagógusok eskütételére került sor, az idén Gerics Diána, Szalai Viktória és Horváth Amarilla csatlakozott a kanizsai pedagógus társadalomhoz. És voltak olyanok is – sajnos a rendszerbe belépőknél nagyobb létszámban –, akiknek kiteljesedett már pályafutásuk, s nyugdíjba vonultak.

A szerdai ünnepség keretében a város díszdiplomás pedagógusait köszöntötték, voltak akik diplomájuk megszerzésének 50., 60. és 65. jubileumát ünnepelték.

– Egy pedagógus munkája során két fontos dolgot adhat tanítványainak, gyökereket és szárnyakat – fogalmazott Dénes Sándor alpolgármester. – Gyökerek, melyek minél mélyebbre hatolnak a földbe, a kultúra és az emberség táptalajába, illetve szárnyakat, melyek felrepíthetik a gyermekeket a fény és a szellem világába, új gondolatokat és ötleteket teremtve.

Az alpolgármester a pályakezdő pedagógusoknak is sok sikert kívánt. Azt kérte a friss diplomásoktól, hogy mutassák meg a tanulás, az ismeretszerzés lehetőségét minden kezük alatt nevelkedő fiatal számára. Így bizonyosak lehetnek abban, hogy emlékezetes tanítókká válnak, olyanokká, mint tapasztaltabb kollégáik, akik becsülettel és kitartással szolgáltak.

Ezek is érdekelhetik