Nagykanizsa

2014.03.04. 16:40

Német módra búcsúztak a téltől

Nagykanizsa - Copfos lányok, egerek és arab sejkek. Húshagyó kedden különleges német farsangi fesztivállal és gasztronómiai vetélkedővel búcsúztatta a telet a Thúry-szakközépiskola nyelvi munkaközössége.

Benedek Bálint

A rövid szoknyában és hosszú zokniban érkező copfos lányok alkotta csapat azonnal magára vonta a figyelmet. Nemcsak külsejük, hanem bemutatkozásuk is hatásos volt, hisz míg a többiek papírból olvasták fel a német nyelvű köszöntőt, addig a Pap Bianka, Kárpáti Bianka, Makár Anna, Hegedűs Virág és Kollmann Aléna összeállítású gárda kívülről fújta a szöveget. Kísérőjük, Benedekné Stadler Éva tanárnő szerint ez teljesen természetes, ugyanis a lányok már rendelkeznek német középfokú nyelvvizsgával, s előrehozott érettségit tesznek.

 

Éppen a német nyelv ismeretre valamint a nemzethez kapcsolódó kulturális szokásokra, ügyességi feladatokra, s farsangi specialitások kóstolására helyezte a hangsúlyt a Thúry-szakközépiskola a vetélkedő megszervezésével. A szórakoztató viadalra a városból nyolc középiskola nevezett, sőt a csáktornyai testvériskola is részt vett. Az együttesek dolgát talán a baseli karnevállal kapcsolatos teszt kitöltése nehezítette meg, de sokakon kifogott az ételek alkotóelemeinek felismerése is.

- A nyelvtanulás fontosságára hívtuk fel a figyelmet komoly kérdőív kitöltésével, ám a hagyományos német ételek elkészítésének kulisszatitkaiba is betekintést nyerhettek a tanulók, így téve kerekké a napot – fogalmazott Rábavölgyi Attila a Thúry-szakközépiskola igazgatója. – A küldetésünk fontosságát megértette a Svájci Nagykövetség és a Goethe Intézet is, akik különféle apró ajándékokkal támogattak bennünket.

A versenyt végül a Batthyány-gimnázium copfosai nyerték megelőzve a vendéglátó intézmény egereit és a Piarista-gimnázium diákjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!