Nagykanizsa

2014.02.12. 14:40

Kevés pénz jut utakra, járdákra, intézményekre

Nagykanizsa - Kevés pénz jut az utak, s járdák felújítására, intézmények állagmegóvására - fogalmazta meg kritikai észrevételeit szerdán Sajni József (független) képviselő a költségvetés kapcsán.

Pásztor András

Mint azt Sajni József képviselő elmondta: a 10.5 milliárdos költségvetés struktúrája elmarad a kívánatostól, hiszen ezen összeg 69 százalékban működési, s csak 31 százaléka jelent fejlesztési kiadásokat, ami nem éppen biztató.

A képviselő szerint: az önkormányzat önként vállalt feladatait is felül kellene vizsgálni, ezen a területen ugyanis sokat lehetne spórolni.

– Mindezek mellett elszomorító, hogy az utak és járdák felújítására, illetve az intézmények állagmegóvására csupán 80-80 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre, mint ahogy az élsport támogatása is szegényes, ugyanakkor a városi rendezvények finanszírozására 47 millió forintot szavazott meg a közgyűlés – fogalmazott Sajni József, aki hozzátette: elfogadhatatlan, hogy a Miklósfai Mindenki Házát működtető egyesület egy fillér támogatást sem kap, miközben más, szintén nem önkormányzati közművelődési intézményeket milliókkal támogat a város. – Azt is fájlalom, hogy a miklósfai játszótér kialakítását idén sem támogatta a közgyűlés, noha 135 támogató aláírást is mellékeltem a kérelemhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!