Nagykanizsa

2014.01.05. 15:52

200 millió a kerékpáros közlekedésre Nagykanizsán

A minap hivatalosan is értesítést kapott a város önkormányzata, hogy 223 millió forintot költhetnek el a kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésére, illetve egy városi biciklikölcsönző rendszer kialakítására.

Pásztor András

Mint azt Rodekné Hederics Erika, a pályázati csoport vezetője elmondta: az eddig tartaléklistán lévő pályázatot – minimális hiánypótlással – támogatásra méltónak ítélték, így újfajta közösségi közlekedési modell valósulhat meg a városban. Az elképzelések szerint egyrészt közel egy kilométeres hosszúságban továbbfejlesztik a városi kerékpárút hálózatot, másrészt egy automata kerékpárkölcsönző rendszer is kiépítésre kerül.

– A pályázat keretében 80 darab városi kerékpárt szerzünk be, ezeket tíz dokkoló állomáson vehetik fel, illetve tehetik le a biciklis közlekedést választók – mondta a pályázati csoport vezetője, aki hozzátette: a projekt keretében egy önkormányzati szerelőműhely is kialakításra kerül, illetve egy alternatív meghajtású szállítójármű gondoskodik arról, hogy minden dokkoló állomáson megfelelő számú kerékpár álljon az emberek rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!