Nagykanizsa

2013.10.12. 14:20

Kultúrszüret Miklósfán

Szombaton Nagykanizsa miklósfai városrészében is a szüretet ünnepelték, igaz, kicsit másként a megszokotthoz képest: kultúrszürettel.

Zalai Hírlap

Akár a Mindenki Házába, akár az előtte felállított sátrakhoz látogattak a vendégek, mindenütt ínycsiklandó illatok terjengtek. A második alkalommal megrendezett programon ugyanis a vidám főzőcsapatok jobbnál jobb fogásokkal nyűgözték le a miklósfaiakat. Lakatos Katalin, a Mindenki Háza vezetője hagyományos palotás táncruhában fogadta a rendezvényre érkezőket.

- Mivel hagyományőrző szüreti felvonulással kezdődik a kulturális műsor, ezért úgy gondoltam, ez az alkalomhoz megfelelő öltözet. Számos kulturális csoport, például a Voke Mamik és a Pántlika Néptáncegyüttes is részt vesz a felvonuláson, hiszen azzal a céllal jött létre a rendezvény, hogy Nagykanizsa kulturális intézményei bemutatkozzanak - mondta el. - A nap folyamán a zeneiskola növendékei, a helyi Miklósfai Szirének énekkar, valamint a Kanizsa Csillagai és a Kanizsa Táncegyüttes is fellép, a napot pedig szüreti bál zárja - tette hozzá Lakatos Katalin.

Míg a felvonulás népviseletbe öltözött résztvevőit csodálták a miklósfaiak, addig javában rotyogtak az ételek a főzőcsapatok bográcsaiban. Emellett a Mindenki Házában is folyt a lázas munka, a miklósfai asszonyok rétessel és sós stánglival készültek, a 210 kilométernyi utazást sem sajnáló fajszi Csányi Dénes pedig dunai halászlével nyűgözte le a dél-zalaiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!