Nagykanizsa

2013.10.21. 16:35

Göndör István a jelölt

Nagykanizsa - Göndör István mszp-s politikus lesz a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt2014-PM választási szövetség országgyűlési képviselő-jelöltje Dél-Zalában jövőre.

Horváth-Balogh Attila

Ezt hétfőn jelentette be a Medgyaszay Házban tartott lakossági fórumán Szigetvári Viktor, a szervezet elnökségi tagja. A politikai kommunikációs szakember-politikus az Együtt képviseletében a dél-zalai térségben választási együttműködést is aláírt a helyi ellenzéki szimpatizánsokat tömörítő Nagykanizsai Demokratikus Kerekasztal (NDK) alapító elnökével, Tar Mihállyal. Az informálisan február óta zajló közös munka eredménye a mostani bejelentés.

– Sikerült megegyeznünk a Magyar Szocialista Párttal, az erről szóló megállapodás aláírására kedden kerül sor Bajnai Gordon és Mesterházy Attila között – mondta a fórumon megjelent érdeklődők előtt Szigetvári Viktor, akinek amúgy van zalai kötődése is. – Itt helyben azért döntöttünk Göndör István személye mellett (akit egyébként Bajnai Gordon kért fel), mert jól beágyazott, felkészült politikus. Azt hisszük, alkalmas arra, hogy általa megfelelő képviselete legyen a városban a baloldalnak, annál is inkább, mert Nagykanizsa lobbiereje nem túl erős mostanság, a Lázárhoz, Kósához hasonló "nagyvadak" mellett a szintén fideszes Cseresnyés Péter képviselő úr hangja nem hallik. Ezzel együtt a jobboldal erősen beépült a megyében, de ez nem baj, mi nem akarjuk őket nézeteik miatt kirekeszteni, hanem a választásokon kívánjuk legyőzni. Ehhez 3 dolog kell: összefogás, jó kampány és megfelelő politika.

Szigetvári Viktor leszögezte: az ellenzéki pártoknak nem egymás, hanem kivétel nélkül Orbán Viktor ellenzékeként kell működniük, s habár az embereket megfélemlítette a hatalom, meg kell őket győzni arról, hogy ha nem mennek el szavazni, azzal az Orbán-kormányt segítik. Mint azt kijelentette, szándékaik szerint eltörölnék az egykulcsos adót, megtartanák a családi adókedvezményt és újra bevezetnék az adójóváírást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!