Nagykanizsa

2013.09.25. 13:50

Színház, zene és tánc Nagykanizsán

Nagykanizsa - Színes programkínálattal készül az őszre és a télre a Kanizsa Kulturális Központ. A részletekről szerdán beszélt az intézményegyüttes vezetője, Farkas Tibor.

Pásztor András

Mint elhangzott: a színházi évad októbertől indul a dél-zalai városban, az intézmény ezúttal is három különböző bérletet – Hevesi, Rátkai és Bródy – kínál a közönségnek.

– A nyáron internetes szavazást indítottunk, hogy milyen darabokat látnának szívesen a kanizsaiak a mostani évadban – mondta Farkas Tibor, aki hozzátette: az előadásokat úgy próbálták összeválogatni, hogy mindenki találjon magának kedvére valót, a vígjáték éppúgy megtalálható a palettán, mint a romantikus musical, a komédia vagy a színmű.

Az igazgató azt is elmondta: a Bródy- és Rátkai-bérletet a tavalyi áron tudják árusítani, de a Hevesi-bérlet esetében ezer forintos drágulásra kell számítani. A színházlátogatás persze nem csak a felnőttek kiváltsága, a KKK ifjúsági és gyerekszínházi előadásokat, bérleteket is kínál.

Idén is lehet Filharmónia bérletet váltani, a HSMK-ban ad koncertet többek közt a Söndörgő Együttes, a Nemzeti Filharmónikus Zenekar, illetve az Ensemble Voces8, a világ egyik legkiválóbb énekegyüttese.

November 8-9-én a 40 éves Kanizsai Jazzfesztivál is neves zenészeket vonultat fel, színpadra lép például a Borbély Mihály vezette Balkán Jazz Projekt kiegészülve Theodosii Spassovval, a Magyar Vista Social Band, Ferenc Németh Triumph Projekt és a Gayer Mátyás Trió.

Mindezek mellett a felnőttek számára is indít tehetségkutató versenyt az intézmény, melyre október 11-ig lehet jelentkezni. A legjobbak október 17-18-án mutatkozhatnak be a döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!