Nagykanizsa

2013.07.21. 22:00

Éremgyűjtők Kanizsán

A hétvégén a város adott otthont a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete 43. országos vándorgyűlésének.

Pásztor András

Szombaton már kora reggel óriási nyüzsgés volt a Műszaki Szakképző Iskola sportcsarnokában, ahol érmebörzét is tartottak.

- Az ország minden megyéjéből, sőt még Szerbiából, Horvátországból, Szlovákiából és Szlovéniából is érkeztek a numizmatika iránt érdeklődő kollégák, így az elmúlt évek egyik legnagyobb börzéjét sikerült megrendezni - mondta Farkas István, a kanizsai éremgyűjtő csoport titkára, aki hozzátette: a dél-zalai város 1999. után most második alkalommal ad helyet az országos vándorgyűlésnek.

- Nem véletlen, hogy Kanizsa kapta meg a rendezés jogát, Cseresnyés Péter polgármester ugyanis erkölcsi és anyagi támogatásáról is biztosított bennünket - mondta Török Pál, az országos egyesület elnöke, aki jelezte: a vándorgyűlés emlékére egy díszes érmét is kiadtak, melynek egyik oldalán a megújult Erzsébet tér, a másikon pedig a kanizsai Grünhut Alfréd arcképe látható, aki annak idején a dél-zalai városnak adományozta értékes érmegyűjteményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!