Nagykanizsa

2013.06.29. 15:37

Több pénzt kap a nagykanizsai városüzemeltető cég

Nagykanizsa - A legutóbbi közgyűlésen a nagykanizsai önkormányzat közel 22 millió forinttal módosította a városüzemeltető cég üzleti tervét. A VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. a hóeltakarítási munkák többletköltségei miatt kért forráskiegészítést.

Pásztor András

Mint a legutóbbi közgyűlésen elhangzott: a társaság üzleti tervét módosítania kell a kanizsai önkormányzatnak, miután a terv jóváhagyásakor még nem álltak rendelkezésre a téli hóeltakarítási munkálatok valós költségei. A tételes és igazolt számlák alapján megállapítható, hogy az előre tervezett 50 millió forintos keret helyett, 78.6 millió forintba került a munka.

A városüzemeltető cég likviditási gondjainak enyhítésére 12.6 millió forintot szavazott meg a testület, illetőleg döntött arról is, hogy az útfenntartási feladatoktól eredetileg elvont 7.8 millió forintot is visszapótolja az önkormányzat. Mindezek mellett a már korábban elvégzett, városi gesztenyefák injektálásos védelmére fordított 1.7 millió forintot is megkapta a városüzemeltető társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!