Nagykanizsa

2013.02.20. 16:48

Nyelvi versenyek a nagykanizsai gimiben

Nagykanizsa - A Batthyány Lajos Gimnázium és a Nagykanizsai Német Nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében rendeznek német és angol nyelvi versenyt a város középiskolásai számára.

Sámel József

A több fordulós versenyre március 11-ig lehet jelentkezni az iskolai nyelvtanároknál. A március 20-i első fordulóban írásbeli feladatokat kell megoldani a diákoknak, majd a legjobb eredményt elért 30 versenyző április 10-én folytatja a versenyt, ahol szintén írásbeli feladatokat kapnak. A döntőre április 17-én kerül sor, ahol a legjobb 6 diák német anyanyelvű zsűrielnök előtt bizonyíthat.

A német  mellett, angol nyelvi versenyt is hirdet a Batthyány Lajos Gimnázium. A versenyt két kategóriában, nyelvvizsgával rendelkezők és nyelvvizsgával nem rendelkezők között rendezik meg, az első fordulóra március 21-én kerül sor. Ezt követően a legjobb eredményt elért 30-30 diák kerül az április 11-i második fordulóba, majd április 25-én a két kategória legjobb 6 versenyzője szóban is összeméri tudását, nyelvismeretét. A verseny győztese londoni utazást nyer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!