Nagykanizsa

2013.02.08. 10:08

Családias légkörben fejlődhetnek a gyerekek

Mint minden ünnepet, a farsangot is megülték a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiskanizsai családi napközijében a gyerekek, akik itt szeretetteljes légkörben fejlődhetnek.

Horváth-Balogh Attila

A családi napközi 2008-ban alakult, s a 20 hónapostól 5 éves korig terjedő korú gyerekek napközbeni gondozását, ellátását végzi. Mint azt Madarászné Kele Márta intézményvezető elmondta, jelenleg 14 gyermek van náluk, főleg óvodáskorúak. Négy szakember foglalkozik a nebulókkal, akiknek személyiségfejlődéséhez családias, szeretetteljes légkört biztosítanak.

A kicsik napközbeni elhelyezésére alternatíva a családi napközi (Fotó: Szakony Attila)

- Ez a legnagyobb pozitívumunk, olyan, a bölcsődei és az óvodai ellátást helyettesítő alternatív lehetőséget kínálunk, amelynek legfontosabb vonása, hogy egyénileg, személyre szabottan tudunk foglalkozni a gyerekekkel. A szigorúan vett fejlesztő pedagógia mellett igyekszünk más információkat is átadni nekik, például minden jeles ünnepre készülünk a nebulókkal, így volt ez most is, tegnap például a farsangot ünnepeltük meg a szülőkkel közösen - magyarázta. - Az is jól jelzi a rugalmasságot, hogy nem feltétlenül kell rendszerességet tartani a szülőknek, elfoglaltságuk függvényében elhozhatják gyermeküket csak heti egy-két napra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!