Nagykanizsa

2012.04.17. 12:23

Cserszegtomaji aranyak a Tavaszköszöntő 4H Kupán

Április 14-15-én, 5 egyesület, 59 versenyzője vett részt Újszászon a lábtoll-labda EB válogató, országos rangsoroló kupasorozat 3 fordulóján, ami csapat, páros és egyéni kategóriában került megrendezésre.

Budavölgyi Kálmán

A torna két versenyszámában, a női egyéniben Mile Alexandra, és a női párosban Mile Alexandra és Sillinger Zsanett révén szereztek aranyat a Cserszegtomaj SK játékosai. Mile Alexandra győzelmével megerősített helyét a női egyéni ranglista élén, és a zalai versenyzők közül már csak ő van versenyben, a válogatottságért folyó versenyben. A két aranyérem mellett női csapatuk is Mile Alexandra, Pál Dorina, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka begyűjtött egy bronzérmet, ugyanúgy, mint a Zemplén SE férfi párosa Huszár Emil és Takács Endre.

Mile Alexandra bravúros formában szerzett két aranyérmet

A verseny a csapat kategória küzdelmeivel kezdődött. A nőknél a dobogós harmadik helyen végzett a Mile Alexandra, Pál Dorina, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka összetételű csersztegtomaji csapat. A férfiaknál negyedik lett a Nagykanizsa ZSE legénysége Huszár Emil, Kunics Bence, Lukács Márton és Takács Endre. A zemplénesek tartalékosan érkeztek meg Újszászra, ami erősen befolyásolta eredményességüket. Arany Bálint, Lukács Benedek sérülés, míg Hartai Attila egyébirányú elfoglaltsága miatt hiányzott az utazó keretből.

Mivel a 4H Kupa volt a sorban a harmadik csapat forduló, így itt már eldőlt, hogy mely hármasok képviselik hazánkat augusztus 13-16-án Királyhelmecen az Európa Bajnokságon. Sajnos a zalai csapatok nem tudtak beleszólni az elsőség sorsába, így mindkét kategóriában (női-férfi), újszásziak végeztek az élen.

A párosoknál kupagyőztes lett a cserszegi Mile Alexandra, Sillinger Zsanett kettős. Elsőségükkel 16 ranglista pontot gyűjtöttek, mivel azonban az első páros fordulón Nagykanizsán Mile Alexandra, Széles Kittivel végzett az élen (aki most nem tudott részt venni a versenyen), így ebben a kategóriában elszalasztották a lehetőséget az EB-re való kijutásra. Június 23-án, lesz még egy forduló Újszászon, győzelmükre azonban már csak matematikai esély van, mivel a 16 pont hátrány már nem tudják egy verseny alkalmával, rendes körülmények között behozni. A férfiaknál a dobogó harmadik fokán végzett a ZSE párosa Huszár Emil és Takács Endre, míg a Kunics Bence, Lukács Márton kettős az ötödik helyen zárta a versenyt.

Az egyéni küzdelmek 14-én este kezdődtek és 15-én délután fejeződtek be. A nőknél Mile Alexandra begyűjtötte második aranyérmét, egyben megerősítette vezető pozícióját a ranglistán, amit 32 ponttal vezet. Újszászi ellenfele Ézsiás Kitti 30 ponttal követi őt, és június 17-én az egyéni rangsorolón döntik el, hogy kettejük közül kié lesz a válogatott mez. Mile Alexandra mellett állhatott a dobogón a még ifjúsági korcsoportú csapattársa Udvari Boglárka, aki harmadik helyen végzett az erős felnőtt mezőnyben. A férfiaknál legjobb zalaiként a serdülő Kunics Bence kilencedik lett a 28 fős mezőnyben.
A lábtollasok legközelebb május 11-én, Zánkán, az Ifjúsági Centrumban találkoznak egymással, a III-IV. korcsoportú országos diákolimpia döntőjén, míg az EB válogatott keret kihirdetésére június 17-én, az egyéni rangsoroló kupát követően Újszászon kerül sor.

Eredmények

Női hármas (6)
3. Mile Alexandra, Pál Dorina, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka Cserszegtomaj SK

Női páros (11)
1. Mile Alexandra, Sillinger Zsanett
10. Pál Dorina, Udvari Boglárka
11. Tüske Boglárka, Túri Adrienn Nagykanizsa ZSE, Pusztaszer PISZE SE

Női egyéni (14)
1. Mile Alexandra Cserszegtomaj SK
4. Udvari Boglárka Cserszegtomaj SK
13. Pál Dorina Cserszegtomaj SK
14. Tüske Boglárka Nagykanizsa ZSE

Férfi hármas (10)
4. Huszár Emil, Kunics Bence, Lukács Márton, Takács Endre Nagykanizsa ZSE 8. Farsang András, Farsang Imre, Takács Tamás Cserszegtomaj SK

Férfi páros (18)
3. Huszár Emil, Takács Endre Nagykanizsa ZSE 5. Kunics Bence, Lukács Márton Nagykanizsa ZSE 14. Pigler Tamás, Takács Tamás Pusztaszer PISZE SE, Cserszegtomaj SK 15. Farsang András, Farsang Imre Cserszegtomaj SK

Férfi egyéni (28)
9. Kunics Bence Nagykanizsa ZSE
11. Lukács Márton Nagykanizsa ZSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!