Nagykanizsa

2011.12.18. 16:26

Karácsonyváró finomságok: gesztenye, puncs és fagyi

Forró italok, finom sült gesztenye és megannyi kulturális műsor várta az érdeklődőket szombaton a kiskanizsai Puncs Fagyizó jótékonysági karácsonyváró adventi programján.

Benedek Bálint


A lapunk olvasói által a nyáron az Év fagyizójának megválasztott Puncs Fagyizó tulajdonosa, Horváth Ferenc úgy döntött, az adventi időszak záróakkordjaként közös ünneplésre hívja a szavazóit.

- Egy kis bécsi adventi vásári hangulatot szerettünk volna elhozni a vendégeinknek - mondta Horváth Ferenc. - Ehhez különleges bögrében forró puncsot, bort, teát és habos forró csokoládét kínáltunk. A repertoárból természetesen nem hiányozhatott a fagylalt sem és finom nagy szemű gesztenyét is sütöttünk.

A kanizsai Léránt Zita és Istiván Krisztina forró punccsal koccintottak, s mint elmondták: szívesen jöttek, hiszen nyaranta is rendszeres vendégek.

- Feri megint kiváló ötletet eszelt ki, gratulálunk hozzá, reméljük, jöhetünk jövőre is - tette hozzá Zita és Krisztina.

A gesztenyesütőt „kezelő” kiskanizsai Ujvári Gyula a megpirult termés elkészítésének titkaiba avatott be minket. Mint elmondta: az a legjobb, ha nagy szemű fajtát választunk.

- Ezeket a sütés előtt legalább hét órával be kell áztatni - folytatta Ujvári Gyula- Eztán egyenként vágjuk be a héját és lehetőleg parázs felett legalább húsz percen át süssük. A munka ezzel nem ér véget, mert az elkészült szemeket konyharuhával kibélelt kosárba szedjük. Itt visszapuhulnak, és könnyebben ledobják vastag „ruhájukat”.

- Ilyen finom forró puncsot még a grazi vásárban sem lehet kapni - fogalmazott a kanizsai Balogh Kata. -Jó lenne, ha jövőre minden adventi hétvégére jutna egy ilyen program...

A késő estig tartó kulturális műsorban fellépett többek között az Orff Ütőegyüttes, a Tüttő János Nótaklub, de énekeltek a Farkas Ferenc Művészeti Iskola diákjai is. A teljes bevételt a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Templom felújítására ajánlották fel.

A Puncs Fagyizó  jótékonysági adventi programján az eladott forró italokból, sült gesztenyéből és fagylaltból 508 ezer forint gyűlt össze, amit a tulajdonos-ötletgazda Horváth Ferenc a városrész Sarlós Boldogasszony Templomának felújítására ajánl fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!