Nagykanizsa

2011.11.14. 03:25

Fizikaverseny

Előkerült egy leírás, mely tisztázza a város szülöttének, Zemplén Győző fizikus halálának körülményeit - hangzott el a róla elnevezett, immár tizenharmadik fizikaverseny megnyitóján a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban szombaton.

zaol.hu

Id. Kalmár Zoltán építészmérnök I. világháborús naplóját Tarnóczky Attila helytörténésznek mutatta meg a mérnök fia. A leírásokból tudni lehet, hogy 1916. június 26-án a Monteá Dorole tüzérségi megfigyelő állásnál olaszok lőttek az ott lévő négy katonára, akik közül csak Kalmár Zoltán élte túl a támadást, egyben a háborút - mutatott rá Tarnóczky Attila. A fizikaversenyre a megye középiskolás diákjait várták.

Első helyezett lett Dávid Bence és Kollarics Sándor a zalaegerszegi Zrínyi-gimnáziumból, második a batthyányis Szilágyi Dezső, a harmadik helyet pedig az egerszegi Kölcsey-gimnázium tanulója, Juhász Ádám és a Batthyány-gimnázium diákja, Benedek Ádám érdemelték ki. A csapatverseny a következőképpen alakult: első lett a Zrínyi-gimnázium, második a Batthyány, harmadik a Kölcsey.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!