Nagykanizsa

2011.07.12. 16:22

Kanizsai fiatal a Biliárd Európa Bajnokságon

Szukics Márton meghívást kapott a Luxemburgban megrendezendő Biliárd Európa Bajnokságra. Részvétele azonban kérdéses, mivel még nem áll csapata rendelkezésére az EB-vel kapcsolatos 150 ezer forintnyi költség.

Budavölgyi Kálmán


Nagykanizsa biliárd élete szervezett formában  2006 óta működik, ekkor alakult meg a Kanizsa Darts Egyesület biliárd szakosztálya. Az idei szezonban egy-egy csapatuk indult a bajnokság három osztályában. Centercsapatuk tavalyi negyedik helye a biztos bent maradást jelentette számukra az NB-I-ben.

2009-ben  biliárdoktatást indítottak, aminek eredményeként, sikerült összeállítani egy csak ifjúsági játékosokból álló csapatot. A kiváló versenyzők sikerrel vették az első bajnoki évüket a felnőttek között az NB-III-ban, idén pedig már az országban egyedülálló módon ifi csapatként az NB-II-ben indíthatták őket.

Legtehetségesebb saját nevelésű fiataljaikat 2011-ben benevezték az IFI OB-ra, ahol szép eredményeket értek el a diák, egyéni kategóriában. Szukics Martin két játék nemben is bronzérmet szerzett, míg Mészáros Kornél egy harmadik és egy ötödik helyet, Néber Ádám pedig két ötödik helyezést ért el.

 

Az OB után Szukics Martin és Mészáros Kornél meghívást kaptak a Cserépfalun megrendezett válogatott edzőtáborba, majd az ifi válogatott tagjaként játéklehetőséghez jutottak Budapesten a Lurdy házban megrendezett Junior Európa Csapatkupán.

Ezt követően az ifi válogatott szövetségi kapitánya meghívta Szukics Martint a július 30-tól Luxemburgban megrendezésre kerülő egyéni és csapat EB-re, a négytagú magyar diák válogatottba. Most a szakosztály támogatókat, keres a kontinensviadalon induló válogatott játékosuk költségeinek fedezésére, mivel az az egyesületet terheli. A biliárdosoknak azonban jelen pillanatban nem áll rendelkezésére a szükséges forrás. Nehezíti a helyzetet azon tény, hogy a helyi önkormányzat idén nem támogatta a biliárd sportot.

 

Somogyi Jenő a szakosztály vezetője azonban bízik abban, hogy találnak szponzort a tehetséges versenyzőjük luxemburgi útjának fedezésére. Fiataljaik szép jövő előtt állnak, 14 illetve 15 évesek, így  akár még 3 évig lesz lehetőségük az IFI válogatottban való szereplésre.

A kanizsai biliárdosokról bővebben a www.kanizsabiliard.hu honlapon olvashatók.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!