Nagykanizsa

2011.06.30. 16:39

Projektzáró, ásatás és várjáték Dél-Zalában

Beleznán a közelmúltban fejeződött be a tavaly októberben indult csatorna- és szennyvízprojekt. Az ünnepélyes átadásra július utolsó hetében kerítenek sort.

Németh Vivien

Jancsecz Lajos polgármester érdeklődésünkre elmondta: már dolgoznak a helyi utak helyreállításán, melyek a csatornaépítés következtében károsodtak. Az összesen 539 millió forintos beruházás a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázat keretein belül valósult meg: 10,7 kilométer hosszú szakaszon végezték el a csatornázási munkálatokat. További cél a volt általános iskola felújítása – a 2007-ben bezárásra ítélt épületet közösségi célokra is szeretnék használni –, valamint az év vége felé várható a művelődési ház és a játszótér rekonstrukciója is.

A polgármester elmondta még: településük 11 fővel vesz részt a közmunkaprogramban. Július 18. és 22. között az Új-Zrínyi várhoz kapcsolódó ásatás folytatódik, ezúttal a kutat próbálják majd feltárni. A községben augusztus 6-án kerül sor a hagyományos falunapra, szeptemberben pedig Zrínyi-várjátékokkal és kulturális bemutatóval várják az érdeklődőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!