Nagykanizsa

2011.06.27. 05:47

Egészségről szólt a hétvége Zalakaroson (fotókkal)

Rengeteg program várta az érdeklődőket a hétvégén Zalakaroson: egészségnaptól kezdve a fúvósfesztiválig szinte mindenféle szórakozási lehetőség adott volt.

Szalabán Attila


A zalakarosi Gránit Gyógyfürdőben például Újra itt a nyár! címmel tartottak nívós programsorozatot, melynek keretében rengeteg szolgáltatással - így például arcfestéssel, kézműveskedéssel -, valamint különböző bemutatókkal várták az érdeklődőket. A nap során fúvósfesztivált is rendeztek, melyen a Karos Fúvósegyüttes, a Balaton Fúvósegyüttes, Letenye Város Fúvószenekara, valamint a Nagykanizsai Fúvószenekar szórakoztatta a nem túl nagyszámú, ám annál lelkesebb közönséget klasszikus és modern zenei művekkel.

- Lassan tizedik éve városunk minden esztendőben megtartja a fúvósfesztivált, mely rendkívül nagy sikernek örvend a helybéliek és a turisták körében - jegyezte meg Szécsényi Szabolcs, a zalakarosi Tourinform-iroda vezetője.


Eközben a zalakarosi arborétumban is zajlottak az események: az ottani kertmozi épületében és annak környékén egy sikeres TÁMOP-os pályázat eredményeként egészségnapot rendeztek, melyen rengeteg bemutatóval, valamint hasznos információkkal várták az embereket.

- Célunk, hogy a zalakarosi lakosság egészségi állapotán javítsunk - magyarázta Kalmár Anikó egészségügyi szakértő, a szervezőbizottság tagja. - Ezt az egészséges életmódra neveléssel szeretnénk elérni, ehhez pedig ismeretterjesztő előadásokat szerveztünk, illetve a sportokat népszerűsítő bemutatókat tartunk.

A szervezők célkitűzésének megfelelően több tudományos jellegű előadás is elhangzott, dr. Búzás Judit, dr. Baranyi Enikő és dr. Bakanek György az allergiától elkezdve a megfelelő életmódig szinte minden fontos kérdésről beszélt. A színpadon pedig egymást váltották a fellépők: a kanizsai Szan-Dia sportolói, zumbások, de még Katus Attila is eljött, hogy megtornásztassa a közönséget. Az arborétum többi részén pedig sátrak fogadták az érdeklődőket, információkkal és érdekességekkel, de vért is lehetett adni.


A programsorozat tovább folytatódik
A zalakarosi egészségnap – melyet egy túra is megelőzött – nem az utolsó állomása volt a TÁMOP által támogatott projektnek. Mint azt Tóth Melinda projektmenedzsertől megtudtuk, a programsorozat keretében még több eseményt szerveznek, így például biciklis és gyalogos túrákat. A fürdővárosban pedig idén augusztus 27-én egy nagyszabású sportnapot is tartanak, szintén az egészséges életmód jegyében.

Ezek is érdekelhetik