Nagykanizsa

2011.03.28. 17:08

A színház szólít

A mögöttünk hagyott másfél évtized színes színházi plakátterméséből nyílik kiállítás csütörtök délután 17 órakor a Magyar Plakát Házban Nagykanizsán.

Benedek Bálint


Kőfalvi Csilla, a plakátház vezetője elmondta, reményei szerint Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója nyitja meg az „Invocatio”, azaz „Megszólítás” címet viselő színház-, s egyben művelődéstörténeti tárlatot. A kiállított plakátgrafikák a Weöres Sándor Színház, a fővárosi Nemzeti Színház, valamint a Pécsi Nemzeti Színház és a horvát színház repertoárjából valók.

- Mind a két pécsi teátrum évről évre rengeteg plakáttal áraszt el minket - jelezte Kőfalvi Csilla. - A „nagy” Nemzeti Színház is folyamatosan megküldi reklámjait, a Weöres Sándor Színházzal (melynek nem túl régi múltja ellenére már 27 előadása volt) pedig szintén kiépülőben van ilyenfajta kapcsolat. Ezért is gondoltunk arra, hogy most ezekből a grafikákból mutassunk be közel száz darabot. A plakátház vezetője hozzáfűzte: az elmúlt másfél évtized grafikáinak alkotói közt nem találunk nagy neveket, de ezúttal nem is ez a lényeg, hanem inkább a formavilág változása, amiről többé-kevésbé pontos képet kapunk majd.

 

 További zalai programok itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!