Nagykanizsa

2011.02.14. 07:22

A felújítás folytatása volt a bálozók célja (képgalériával)

Farsangi bált rendezett szombaton este Fityeház kultúrházában a Fityeház Fejlődéséért Közalapítvány. A rendezvény célja az intézmény folytatólagos felújítási költségeinek előteremtése volt.

Szalabán Attila

Zsúfolásig megtelt szombaton este a fityeházi kultúrház nagyterme, ahol a falu fejlődését szolgáló közalapítvány tartotta meg immár negyedik bálját. A rendezvényen bemutatták a civil szervezet közelmúltban megválasztott új elnökét, Novák Antalnét is.

- Nagyon sok munkát sikerült már elvégezni Fityeház érdekében - jelezte Novák Antalné. - Már eddig is jelentős felújításokat végeztünk el a kultúrházon, mely például új büfével, csodálatos függönyökkel gyarapodott. Életre hívtunk egy színész-közönség találkozót, mely örömünkre óriási sikert aratott, és nívós programmal gazdagította településünk kulturális életét. Mindebben komoly mértékben számíthattunk a kuratóriumunkra, valamint az egész közösségre: akár anyagiakkal, akár kétkezi munkával, de szinte mindenki hozzájárult a sikerhez.


A kuratóriumi elnök nem titkolta: bár a személyi jövedelemadó 1 százalékából is jutnak némi pénzhez, legfőbb bevételi forrásuk az alapítványi bál belépődíjaiból származik. Az idei összeget is hasznosan kívánják elkölteni. Terveik között szerepel a kultúrház színpadi függönyeinek cseréje, az új büfé vízellátó rendszerének rendbe tétele. Ugyanakkor az intézményben található konyhát is fejleszteni szeretnék - akad tehát feladatuk bőven.

A fityeházi alapítványi bálon először a liszói asszonyok, majd a férfiak tánccsoportjai adtak kulturális műsort, melyet tapsviharral jutalmazott a közönség. Ezt követően hajnalig tartott a mulatság, melyen elhangzott: az alapítvány már a következő feladatára készül, hiszen két hét múlva az idősek napját rendezi meg Fityeház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!