Nagykanizsa

2010.12.13. 19:27

Gépcsere-program: karácsonyra mindenkihez eljutnak az eszközök

Túl vannak a háztartási gépcsere-program felén a Nagykanizsai Civil Kerekasztal szakemberei. A projekt keretében 330 berendezést oszthatnak, osztanak ki.

Horváth-Balogh Attila

Budavölgyi Kálmán, a kerekasztal ügyvezető elnöke elmondta: a környezetvédelmi tárca még áprilisban hirdette meg a pályázatot, melynek keretében a jogosultsági feltételeknek megfelelő pályázók új, energiatakarékos berendezésekre cserélhették elavult hűtőiket, mosógépeiket. Az óriási igény miatt a kanizsai szervezet a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségével társult, hogy minél több rászorulót vonhassanak be. Ketten együtt Nagykanizsán 204 háztartást tudtak bekapcsolni a projektbe, s összesen 330 darab gépet oszthatnak ki, több mint 18,7 millió forint értékben.

Az elnök jelezte: mivel csak a támogatási összeg kötött, a vásárolható típus nem, megpróbáltak maximálisan igazodni az igényekhez, s 12-féle gépet rendeltek meg. A magasabb kategóriájú eszköz árában megmutatkozó különbözetet természetesen az igénylőnek kell kifizetnie.

Budavölgyi Kálmán úgy véli, a programnak nemcsak az abba bekerülők, hanem a civil szektor számára is volt hozadéka: az emberek egy kicsit talán másként tekintenek már a civilekre, miáltal szorosabb kapcsolat jöhet létre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!