Nagykanizsa

2010.11.26. 03:27

Kötetlen beszélgetéssel

Minden év novemberében két olyan hét van, amikor a szépkorúak kerülnek középpontba Nagykanizsán. Előbb a városban lakó, majd az intézményi keretek között élő idősek.

Kelemen Valéria

Az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI), az Idősügyi Tanács és a nyugdíjasklubok hét esztendeje szervezik Kanizsán az idősek hetét - kulturális bemutatóval, kiállításokkal, előadásokkal, sportnappal -, ám ezzel még nem ér véget a szépkorúakra figyelés. Idén november 23-27-éig tart az idősek hete , mely az intézményi keretek között élő szépkorúaknak saját környezetükben kedveskedik, meleg szavakkal, törődéssel, zenés-táncos programok sorával, az ESZI szervezésében.


Tegnap az Idősek Klubja III. volt a helyszíne az Egy csésze tea elnevezésű találkozónak, ahol Koller Jutka, az ESZI igazgatója köszöntötte a lakókat és a klubtagokat, valamint a vendéget, dr. Andráczi-Tóth Veronikát. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium főosztályvezetője kiemelte: örül, hogy nem egy száraz, előadásokat tartalmazó konferenciára, hanem kötetlen beszélgetésre hívták.

- Harmadik beköltöző voltam 1998-ban, s ez volt életem legjobb, legokosabb döntése - mondta a lakók egyike, a 89 éves dr. Malek László a tegnapi programnak otthont adó intézményben, melyben harmincöten élnek önálló apartmanokban, s ahol idősek klubja is működik.

A sorozat ma az Idősek Otthona és Idősek Gondozóházában folytatódik, s szombaton az Idősek Klubja I-ben zárul.

Ezek is érdekelhetik