Nagykanizsa

2010.10.26. 06:58

A borfogyasztás népszerűsítése Letenyén

Nemrég ünnepelte alakulásának egyéves évfordulóját a Letenyei Borbarát Hölgyek Társasága, mely aktív közreműködője a borászattal kapcsolatos rendezvényeknek.

Kelemen Valéria

A borkultúra és a kulturált borfogyasztás népszerűsítésére, Somogyi Andrásné kezdeményezésére és vezetésével alakult meg a határ menti városban a borbarát hölgyek társasága, mely töretlen aktivitással vesz részt a letenyei kulturális rendezvények lebonyolításában. Feladataik között szerepel a szőlőtermesztéshez, a borászathoz kapcsolódó hagyományok felelevenítése és ápolása, a hazai borkultúra nívóját is emelni kívánják, népszerűsítve a gasztronómiai élményekhez kötött borfogyasztás szokásait.


Miként tették azt a XXVII. Mura Menti Napok rendezvényein is, a Letenyei Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesületének munkáját segítve. Jelenlétükkel, megjelenésükkel, s az otthon készített finom falatokkal hozzájárultak a város kiemelkedő eseményének színvonalasabb megrendezéséhez, s örömmel fogadták el az invitálást az V. Szentmártoni Prósza, Bor és Tambura Fesztiválra. A közeljövőben kerül sor a társaság éves munkájának értékelésére, s a Márton-napi bormustra és újbor szentelése is szerepel a programjukban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!