Nagykanizsa

2010.08.10. 02:27

Megint a lányok a mezőny élén a kistolmácsi tűzoltó-táborban

Kistolmács - A nemzetközi versenyszabályzat előírásai alapján felállított 75 méteres akadálypályán, majd a 400 méteres körpályán bizonyíthatták felkészültségüket a kistolmácsi tűzoltó-táborban részt vevő fiatalok a hét végén.

Szalabán Attila

Egyhetes felkészülés és közös gyakorlás, valamint számos szórakoztató program után nemzetközi CTIF versenyen tehették próbára ügyességüket, gyorsaságukat és tudásukat a kistolmácsi tűzoltótáborban részt vevő fiatalok. A megmérettetésen 13 csapat küzdött meg a frissen alapított vándorkupáért.
- A tét elsősorban erőfelmérés, hisz a táborunk egyik célja a CTIF előírásainak megfelelő verseny feladatainak begyakoroltatása, néhány gyerek számára egyáltalán a megismertetése - jelezte Kozma József alezredes, a letenyei hivatásos önkormányzati tűzoltóság parancsnoka.
- Egy szponzorunk jóvoltából idén vándorkupáért zajlik a küzdelem. Úgy veszem észre, a fiatalok nagyon lelkesek, jól felkészültek, meglátjuk, hogy milyen eredményesen tudják végrehajtani a feladatokat.

A csapatok elsőként 75 méter hosszú akadálypályát teljesítettek: többek között szerelési feladatok, alagútkúszás és vízsugaras célba lövés is várt rájuk. Az akadályok azonban ezzel nem értek véget: a verseny következő állomásaként 400 méteres körpályán kellett például létrafalon átmászniuk, tömlőt szerelniük, gátat leküzdeniük. A legnagyobb érdeklődés persze a két hazai csapat, a letenyei fiúk és a becsehelyi lányok futamát kísérte. Mivel mindkét csapat bizonyított már nemzetközi szinten is, nem keltett meglepetést, hogy ezúttal is ők küzdöttek a dobogó legfelső fokáért - bár a fiúk némileg esélyesebbnek számítottak, hiszen a legutóbbi országos bajnokságot megnyerték, míg a lányok ott - hosszú évek óta először - vereséget szenvedtek.

Nos, vasárnap a becsehelyi lányok vehették át a győztesnek járó vándorkupát, a letenyei fiúk pedig a második helyet érdemelték ki - a bronzérem Hodosan csapatának jutott.

- Az országos bajnokságon nem tudtunk kellően koncentrálni, most kijött a lépés - így Tóth Ferenc, a becsehelyiek csapatvezetője. - Az eredmény igazolja, hogy jó úton járunk a csapatépítésben, továbbra sem lehet bennünket leírni. Az külön öröm számomra, hogy az ország két legjobb csapata zalai, mi több: szomszédvárak - és nagyon szorítunk a letenyei fiúknak, hogy a tűzoltó-olimpián még szebben csillogó érmet vehessenek át.

Ezek is érdekelhetik