Nagykanizsa

2010.07.27. 02:26

Díszőrséget is adnak

Az iharosi Szent László Király Lovagrend főként az ifjúság körében tartja fontonak a nagy király kultuszának népszerűsítését, így kíván méltó emléket állítani névadójának.

Kelemen Valéria

Ezen törekvésüknek megfelelően immár második éve vannak jelen a somogyvári bazilika és bencés monostor romjainál, ahol szombati napokon díszőrséggel egybekötött tárlatvezetést is tartanak a királysírnál.Horváth Győző, a lovagrend nagymestere elmondta: július 10. és augusztus 28. között minden szombaton 10 és 15 óra között korhű, XI. századi magyar katonai, illetve női viseletben fogadják és kalauzolják a Magyarország harmadik történelmi emlékhelyeként nyilvántartott Somogyváron a turistákat.

- A Műemlékek Nemzeti Gondnokságával kötött megbízás alapján tartunk szakszerű tárlatvezetést László király első sírhelyénél - árulta el Horváth Győző, hozzátéve: önkéntes alapon végzett munkájukkal széles körű történelmi ismeretekhez szeretnék juttatni a látogatókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!