Nagykanizsa

2009.10.19. 02:29

Négy évszak kupa

Nagykanizsa - A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szombaton immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Négy évszak kupa elnevezésű kispályás labdarúgótornát.

zaol.hu

A szervezők - mint az elmúlt három évben - ismét tárt karokkal várták a 18 év alatti baráti társaságokból verbuválódott csapatok jelentkezését, s nem is kellett csalódniuk, hiszen a hidegre fordult időjárás ellenére is tizennégy gárda nevezett a Mindenki Sportpályáján kialakított műfüves pályán tartott rendezvényre.- Az immár hagyományos labdarúgótornánkkal a Nagykanizsán és környékén lakó gyerekek mozgásigényét szeretné kielégíteni, s úgy véljük: a sport remekül alkalmas a felesleges energiák lekötésére és levezetésére - fogalmazott Kondákor András szervező, a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársa. - A mozgással töltött idő fontosságát, a testi és lelki egészséget, a sport és az élet szabályainak betartását kívánjuk hangsúlyozni, s nem csak most, hiszen ezekre a dolgokra minden alkalommal külön is felhívjuk a figyelmet. Mivel a futball szabályait kivetítjük a mindennapi életre, a Négy évszak kupa résztvevői már jól tudják: ha egy általuk elkövetett durva szabálytalanság után a pályán felsegítik az ellenfelet, legközelebb, szorult helyzetükben, ők is bizton számíthatnak segítségre. A hangulatos torna résztvevői között ezúttal is sok olyan gyerek volt, akik hátrányos helyzetük révén kapcsolódnak a szervező intézmény rendszeréhez, így az integrálásuk sem utolsó szempont. Kanizsa peremkerületeiről éppen úgy érkeztek csapatok, mint a belvárosból, vagy éppen Somogy megyéből. A keleti városrészben lakók adták a magját a Joshi Barath SC-nek, melynek legjobbja a 14 éves Sáfrán Richárd volt.

- Korábban az UFC-ben, most pedig a szombathelyi Illés Akadémián focizok, s mivel hazajöttem, természetes, hogy itt vagyok - mondta a külföldi karrierről álmodó Ricsi, akit barátja, Dukai Roland hívott a kupára.

- Eddig négyszer nyertük meg a kupát, s most is a győzelem a cél - vette át a szót a 17 éves, karosszérialakatosnak tanuló Roland, kinek véleményét az asztalosnak készülő Kappel Márk is osztotta.

Ezek is érdekelhetik