Nagykanizsa

2007.12.18. 03:27

Adventi civil sokadalom

Újudvar (va) - Adventi sokadalom néven rendezett közösségi programot vasárnap a művelődési házban és az előtte lévő téren a Nova-Curia Civil Egyesülete.

Varga Andor

A társaság (melynek neve a falu középkori elnevezéséből származik) néhány hónapja alakult Újudvaron, s már sikerült megmozgatnia kicsit a helyi közösségi életet.

- Az egyesület, illetve a jó ideje nagyon szépen működő kórus példáján felbuzdulva azóta három klub is létesült nálunk: az ifjúság, a nyugdíjasok, illetve a házasok is létrehoztak egy-egy tömörülést - mondta el Jakab Sándor polgármester. - Nagyon örülök ennek a feltámadó aktivitásnak, mert minél többen vesznek részt a szervezésben, annál nagyobb az esély, hogy olyan programokat tudunk létrehozni, amelyek a falu széles körének tetszenek.

Az emberek tehát tulajdonképpen maguknak szervezték ezt az adventi ünnepet, amely elnevezéséhez méltón valóban sokadalommá vált: este már mozdulni is alig lehetetta kultúrházban. A programban kézműves-foglalkozások (fafaragástól csuhéangyalkák készítésén mézeskalács figurákig), Újudvar közös karácsonyfájának feldíszítése, valamint betlehemezés is szerepelt. A helyszínen forralt bort, kemencében sült langalit és sült gesztenyét is árultak, a portékákat azonban nem árazták be, az adományos kosár-ba mindenki olyan összeget tett be ellenszolgáltatásként, amennyivel a falu civiljeinek céljait támogatni gondolta.

Ezek is érdekelhetik