Nagykanizsa

2007.10.09. 02:27

Bicikli, pénzjutalom és vacsora is nyerhető

Nagykanizsa (pa) - Szárazelemgyűjtési akciót hirdetett a Saubermacher-Pannónia Kft. a Kanizsa Vásárhoz kapcsolódva. Az iskolások sorsjegyet kapnak, mellyel értékes ajándékok is nyerhetők.

Sámel József

- Az akciót egy hete indítottuk, elsősorban azért, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a veszélyes anyagok szakszerű ártalmatlanítására, s a környezeti nevelés fontosságára - említette Lukácsné Majtényi Melinda, a hulladékgyűjtő társaság munkatársa. - Az akció október 10-ig tart, a végén a legnagyobb elemmennyiséget összegyűjtő diák egy kerékpárral gazdagodik, a legeredményesebb iskola pénzjutalomban részesül, míg a legaktívabb pedagógusnak egy kétszemélyes vacsorát ajánlunk majd fel.

A verseny hangulatát mi is megtapasztaltuk, tegnap délután a kiskanizsai iskola diákjai több száz elemet adtak le, s mint mondták: a hátralévő napokban még inkább nekidurálják magukat.

- Én 205 darab elemet hoztam, alig fért bele a hátizsákba - árulta el a nyolcadikas Póka Ferenc. - Mindez egy év termése, a nagyapám szinte állandóan a rádiót hallgatja, így sok elem fogy.

- Eddig hetvenhárom sorsjegyet osztottam szét a diákok közt, főleg az alsó tagozatosok aktívak, talán mert ők több elemes játékot használnak - mondta Dávidovics Lászlóné, a kiskanizsai iskola egyik tanára, aki szerint az intézmény jó eséllyel pályázik az első helyre.

Ezek is érdekelhetik