Nagykanizsa

2007.02.14. 03:29

Buszforduló és hegyi út

Nagykanizsa - Nagyobb örömet okozott volna, ha lapunk új, városrészi mindennapokkal foglalkozó sorozatának első részében több problémát sikerül az illetékesek elé tárnunk Bagoláról. Bár manapság az sem semmi, hogy találtunk egy településrészt, ahol a nagy dolgok (úgy tűnik) rendben vannak.

Varga Andor

- A városrész különlegesen szerencsés helyzetben van - kezdte Jerausek István, aki megválasztása után az állapotokról lakossági fórumon alkotott helyben képet. - A helyi célok megvalósítása dolgában rengeteget számított és számít eztán is, hogy a településrész közelében lévő szeméttelep elviseléséért, afféle fájdalomdíjként évente 6 millió forintot kap, amit a bagolai városszépítők elképzelései szerint használnak fel. Azon a bizonyos fórumon egyébként egyetlen vendégem volt, az a hölgy, aki a cikkben is szóvá tette a birtokát elöntő esővizet. A panasszal megkerestem az illetékes VIA Kanizsa Kft.-t, s ott a tavaszra megoldást ígértek.

A képviselő egyébként bizonyos fokig bagolainak is mondhatja magát, hiszen van kinn egy telke, rajta jelenleg néhány sor szőlővel. Ennek megfelelően tulajdonosként is érintett lehet a falu végére elképzelt buszforduló dolgában, amelyet többen cikkünkben is felvetettek.

- A közgyűlésben az első megmozdulásom volt, amikor ennek megépítéséért szót emeltem - mondta el. - A létesítmény megépítése tervezési szakaszban van jelenleg, s bízom benne, hogy a következő költségvetési évben anyagi erő is kerül hozzá. Beszéltem az ügyben a polgármesterrel, s ő támogatásról biztosított, amint a büdzsé ezt lehetővé teszi.

Eddig jutottunk a beszélgetésben, amikor befutott egy bagolai telefon: Vránics László kereste a képviselőt, s rajta keresztül a polgármestertől kért támogatást a Szőlőskert fogadótól a szőlőhegyen át Bagolára vezető út felújítása dolgában. A képviselő megígérte a közvetítést, illetve elmondta: tárgyalnak egy vállalkozóval, s ha sikeresek lesznek, minden bizonnyal felgyorsulhat a szőlőbirtokokoknak és Bagolának is fontos beruházás megvalósulása.

- Van még egy tervem - említette végül Jerausek István. - Szeretném, ha a szennyvízcsatorna után (melynek műszaki átadása, avagy március vége után már a lakossági rákötések következnek) a vezetékes földgázt is kiépíthetnénk Bagolán. Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen fejlesztés után rövidesen megduplázódna itt a háztartások száma.

Ezek is érdekelhetik